снимки: Петя Ефтимова/Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Варна ще търси кой

...
снимки: Петя Ефтимова/Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Варна ще търси кой
Коментари Харесай

Изхвърлиха игли пълни с кръв до детска градина Звездичка във Варна. Полиция отцепи района

снимки: Петя Ефтимова/

Регионалната здравна ревизия (РЗИ) във Варна ще търси кой е изхвърлил игли и ампули цялостни с кръв на ул. „ Братя Георгиевич ” в морския град. Сигналът за разсипания биологичен боклук е бил подаден от жители през вчерашния ден на „ зеления телефон “ на локалната Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Снимки от мястото на замърсяването се появиха в групата във Facebook. Тяхната авторка Петя Ефтимова разяснява, че до мястото има медицински център, а в непосредствена непосредственост – детска градина.

„ При осъществената на терен инспекция се откри замърсяване на повърхност от към 1 кв.м с битови и биологични боклуци, включващи епруветки със залепени етикети с имена, пипети, маски за еднократна приложимост и стъклени вакутейнери цялостни с кръв “, оповестиха от РИОСВ-Варна.

Инспекцията е издала наставление на кмета на община Варна за неотложно разчистване на позволеното замърсяване и предаване на отпадъците на разположение притежаващо съответният документ според Закона за ръководство на отпадъците. Според очевидци, мястото съвсем незабавно по-късно е било оградено от полиция.



РИОСВ-Варна ще сезира РЗИ-Варна за установяване произхода на биологичният боклук и Районна прокуратура за определяне на причинителя и предприемане на всички нужни ограничения според екологичното законодателство.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР